Σωφρόνης, Γιώργος

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. Πρόσωπα περιοχής Καλυβίων
  4. Δήμαρχος Σαρωνικού (2014-2019)
  5. Ελληνικά
  6. Σωφρόνη, Βανίτα
  7. Δήμος Σαρωνικού
    • Ξεκίνησε την πορεία του στην Αυτοδιοίκηση σε ηλικία 25 ετών. Το 2007 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, στον τότε Δήμο Καλυβίων και το 2009 ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας, καθώς και αναπληρωτή Δημάρχου. Το 2011 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σαρωνικού και μέχρι το 2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος στους τομείς των Οικονομικών, της Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών 2013-2014 και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
      Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εξελέγη Δήμαρχος Σαρωνικού, με την παράταξη «Σαρωνικός αύριο».
      Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Αυτοδιοίκησης, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών, μελετητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με επίκεντρο την τοπική ανάπτυξη. Είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), Πρόεδρος της Επιτροπής, Πρόεδρος Της Επιτροπής Διασύνδεσης Δήμων και Ευρύτερης Περιφέρειας – ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 – 2019, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Επικεφαλής της Σύμπραξης Αν. Αττικής για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Απόρων (ΤΕΒΑ), μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής και μέλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολυάριθμα συνέδρια, με αντικείμενο την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
      Παράλληλα με την αυτοδιοικητική του σταδιοδρομία, έχει προσφέρει υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία ως εθελοντής και ενεργός πολίτης. Το 2009 συμμετείχε στην ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και στη συνέχεια Δήμου Σαρωνικού, της οποίας ήταν υπεύθυνος έως το 2014. Υπήρξε, επίσης, αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Γαλάζια Ακτή» και ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καλυβίων.
      Είναι παντρεμένος με την Βανίτα Σωφρόνη και έχουν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα.
      Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Σαρωνικού